facebook

“Призов до ЗСУ в Україні: Комплектування війська змушує молодь страждати, але адвокат розкриває правду” (ВІДЕО)

Навіть якщо вручать, то переживати не слід

Наймолодшим українцям, йдеться про чоловіків 18 –27 років, можна не переживати через призов до ЗСУ. Та поводитися при врученні повісток вони повинні чемно.

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець.

Військовий стан та мобілізацію в Україні продовжили ще на три місяці. Відтак вони діятимуть щонайменше до 18 серпня. Та навіть за таких умов вручати повістки у військкомати чоловікам віком від 18 до 27 років не повинні.

Якщо ви не досягли 27 років, вам взагалі переживати нема за що. І взагалі влаштовувати якісь бійки, розбірки, доводити нічого.

Хочуть вручити повістку – будь ласка, хай вручають, – пояснив правозахисник на своєму каналі на YouTube.

На думку адвоката, чоловіки, віком до 27 років, які не служили, можуть оскаржити вручення повісток. Оскільки у воєнний період в Україні скасовано термінову службу. То ж громадяни цієї категорії можуть бути мобілізовані лише добровільно – за своєю згодою, а не з примусу.

Наголошує адвокат і про те, що українців не повинні змушувати проходити ВЛК, бо в Україні не передбачено проходження медичної комісії.

Ззатримувати особу можуть лише представники національної поліції чи правоохоронних органів, але не працівники військоматів чи центрів комплектування.

Якщо вони хочуть – будь ласка, нехай порушують кримінальну справу, викликають поліцію, яка складе протокол, що вас викрали спочатку, а потім уже складатиме протокол про те, що ви щось там не хочете робити. І тільки таким чином ми можемо все разом змусити представників центру комплектації поводитися ввічливо і в рамках чинного закону, – наголосив адвокат.

Та уникати військовозобов’язаним отримання повісток не слід. Оскільки за це вони можуть одержати штраф або бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Читайте також:  У Франківську померла відома адвокат Ніна Остап’юк

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.