Американець вперше скуштував сало в Україні: його реакція “вбила” (відео)
Пояснюючи своїй аудиторії, що ж він тримає у руках, іноземець сказав: “Свинячий жир з зеленню”.
Блогер з Лос-Анджелеса з популярного YouTube-проекту “Geography Now” побував в Україні та вперше скуштував українське сало.
Під час поїздки у Львів тревел-блогер відкрив для себе українську кухню і був здивований, що вона цілком співпала з його гастрономічними смаками.
Пояснюючи своїй аудиторії, що ж він тримає у руках, іноземець сказав: “Свинячий жир з зеленню”.
Американець додав, що обожнює “жирну-прежирну солону їжу”, і тому сало йому вкрай сподобалось. Наступною стравою під час дегустації був український борщ, мандрівник обмежився однією реплікою: “Це неймовірно”.
Дискусії довкола українського борщу – що відомо
Вже багато років між Росією та Україною тривали дебати з приводу того, якій з країн належить популярний борщ. З початку повномасштабного вторгнення Москва робила безуспішні спроби привласнення української страви.
Наприклад, речниця МЗС РФ Марія Захарова навіть заявляла, що визнання борщем за українською кухнею якимось чином підтверджує український нацизм.
Нарешті у липні 2022 року в ЮНЕСКО визнали борщ нематеріальною культурною спадщиною.
Шукайте деталі в групі Facebook