facebook

Стосується всіх водіїв: Кабмін повністю оновив правила купівлі та продажу машин – скасували багато процедур

Життя українських водіїв стало простіше, завдяки новій ухвалі уряду про реєстрацію автомобілів.
Відповідно до цієї постанови в нашій країні скасовано низку обмежень. Про це повідомив у своєму Фейсбуці генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко.


 

Згідно з рішенням уряду, було скасовано такі вимоги:

обов’язковість отримання транзитних номерних знаків (тепер можна отримувати лише за бажанням);
обов’язковість нотаріального завірення доручення на реєстрацію автомобіля (тепер можна включити таке доручення до договору купівлі-продажу);
використання паперових бланків актів прийому/передачі для автовиробників.
Анастасія Назаренко, авторитетний експерт у галузі автомобільної індустрії, вказала, що автосалони тепер можуть не купувати транзитні номери в сервісних центрах і не видавати їх клієнтам (тільки якщо покупець сам бажає та запитує).

Також відтепер не потрібні нотаріально завірені довіреності, які покупець видає для реєстрації працівником придбаного покупцем автомобіля, тому що відтепер за бажанням покупця можна прямо в договорі купівлі-продажу вказати, що покупець довіряє відповідній особі реєстрацію такого автомобіля і ця відповідна особа може без присутності покупця та власника автомобіля зареєструвати цей автомобіль у сервісному центрі, отримати номерні знаки, свідоцтво про реєстрацію”, – повідомила експерт.

Нагадаємо, що на засіданні 4 березня уряд ухвалив рішення про продаж та реєстрацію автомобілів у період військового стану. Згідно з новими правилами, автомобілі, які були куплені чи ввезені до України, можна буде зареєструвати протягом 90 днів після закінчення воєнного стану.

Протягом цього періоду компанії зобов’язані надавати інформацію про імпорт, передачу та продаж автомобілів в електронні реєстри, оскільки під час військового стану в Україні внесення такої інформації тимчасово припинено. Стандартний порядок реєстрації автомобілів передбачає реєстрацію транспортного засобу протягом 10 днів після покупки чи митного оформлення.

Читайте також:  “Батя, я стараюся”: як зараз живе найодіозніша перша леді Людмила Янукович, фото

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.