facebook

“Реагувати жорстко”: Лісовий заявив про необхідність зміни культури у навчальних закладах

Очільник Міносвіти Оксен Лісовий заявив, що зважає на думку громадськості. Зокрема, читає повідомлення, які йому пишуть батьки, освітяни і учні.



Він наголосив, що ці повідомлення-коментарі є глибокими та фаховими. При цьому Лісовий хоче налагодити практику такої комунікації із громадськістю.

Лісовий заявив про необхідність зміни культури у навчальних закладах
При цьому очільник МОН наголосив, що чиновники створюватимуть певні можливості для комунікації, а також інструменти оцінки якості навчальних закладів. А громади вже самі вирішуватимуть, чи користуватися ними.

Спускати якісь рішення на школи ми не можемо. Адже прагнемо змінити культуру в закладах освіти. Досі маємо наслідки тоталітарної культури: коли освіта готувала гвинтики для системи, де командно-адміністративна форма спілкування була нормою,
– заявив очільник МОН.

Однак щодо питання використання української мови у закладах освіти методи мають бути жорсткими. Закон України про мову, наголосив міністр, треба виконувати неухильно. За цим має стежити керівництво навчального закладу освіти.

Глава МОН назвав термінові зміни української освіти
Перш за все в Україні дбатимуть про безпеку учнів та вчителів під час освітнього процесу.
Не менш важливим завданням на сьогодні є і повернення до очного навчання.
Ще одне важливе завдання, яке ставить для реалізації МОН, – організація якісного онлайн-навчання. Це для школярів за кордоном та тих, хто через безпекову ситуацію в Україні змушений вчитися дистанційно.
Серед інших важливих завдань для втілення – тотальна цифровізація та оптимізація доступу до освіти через створення індивідуальних кабінетів.
Ще одним пріоритетом МОН є модернізація та трансформація системи професійної освіти.

 

Читайте також:  Учнів 5, 6 і 7 класів чекають зміни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.