facebook

Мобілізація безробітних чоловіків: зареєстрованих у центрах зайнятості українців відправляють на фронт

За офіційними даними, в Україні стрімко знижується рівень офіційного безробіття. Проте реальна картина виглядає інакше. Стало відомо, що дані безробітних чоловіків передають у військкомати, тому вони масово відмовляються реєструватись у центрах зайнятості.



Мобілізація безробітних чоловіків: зареєстрованих у центрах зайнятості українців відправляють на фронт – today.ua
Кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні становить лише 137,3 тисячі осіб. Такі дані офіційно надані станом на квітень 2023 року. У Мінекономіки пояснили, що серед українців багато безробітних, навички яких не відповідають вимогам ринку праці. Йдеться про структурне безробіття.

Багато безробітних не поспішають ставати на облік і набувати відповідного статусу, тому що працюють неофіційно. Народний депутат Ярослав Железяк повідомив, що наразі 72% зареєстрованих безробітних – жінки.

Мобілізація також вплинула на рівень безробіття. Деякі безробітні працевлаштувалися у Збройних Силах України. Багато хто не звертається до Центру зайнятості, тому що дані про незайнятих чоловіків передають територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (військкоматам).

У “Порядку організації та ведення військового обліку” зазначено, що ТЦК мають право на доступ до даних військовозобов’язаних із Єдиної інформаційно-аналітичної системи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції. Військові одержують відомості від Центру зайнятості, а потім вручають безробітним чоловікам повістки.

Нагадаємо, що безробітні можуть отримати допомогу, максимальний розмір якої становить 6700 грн. Мінімальна сума виплати – 1000 грн. Кошти нараховують впродовж 90 днів після реєстрації у Центрі зайнятості.

Мобілізація безробітних чоловіків: зареєстрованих у центрах зайнятості українців відправляють на фронт

Ситуацію зі “зниженням” рівня безробіття прокоментував старший економіст CASE Ukraine Володимир Дубровський.

“Зараз мало людей реєструються безробітними. Безробітних більше, але люди не реєструються, не бачать у цьому сенсу”, – пояснив аналітик.

Читайте також:  Чоловіків, які втекли за кордон від мобілізації, після повернення чекають серйозні проблеми: Заява Офісу президента

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.