facebook

Військком вручив депутатам повістки – тепер ВЛК та на службу: Українці аплодують

Депутатам Львівської обласної ради вручили повістки.

У вівторок, 4 липня, перед засіданням Львівської обласної ради народним депутатам представники територіального центру (ТЦК) вручили повістки. Доказ показав у Facebook депутат від організації “Свобода” Йосип Ситник.

Він розмістив фото з повісткою, де вказано його дані та написав, що сесія Львівської облради розпочалася із зустрічі з представниками ТЦК.

Закінчив своє повідомлення словами: “Слава Україні!”. При цьому, не повідомляється, вибірково чи всім чоловікам призовного віку, які служать народу, вручили повістки.

Капітан Марія Левко у коментарі телеканалу “Суспільне” зазначила, що вручали народним депутатам повістки в рамках мобілізаційних заходів, які продовжуються на території України.

Оскільки воєнний стан продовжено знову до 18 серпня, на цей період також продовжено і загальну мобілізацію. Тепер черга дійшла до нардепів.

Але слід зазначити, що вперше вручення повістки означає, що людині потрібно з’явитися до ТЦК для уточнення своїх даних та постановки на військовий облік.

Далі військовозобов’язані можуть направити на ВЛК, комісія визначає його придатність до військової служби. Якщо чоловік не служив, спочатку не менше ніж місяць його спрямують на проходження навчання на полігоні чи іншому місці, а потім уже можуть мобілізувати.

До речі, у Законі України “Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку” зазначається, що народних депутатів не мобілізують до ЗСУ. Те саме стосується й міністрів, а от депутатів місцевих та обласних рад можуть призвати, оскільки їх немає у списку.

Але нардепів можуть забронювати на період воєнного стану та мобілізації. Тому вручення повістки в такій ситуації законне, але це ще не означає, що депутатів заберуть на фронт.

Читайте також:  Мобілізація в Україні: кому вручатимуть повістки після 23 серпня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.