facebook

Перевірятимуть на сказ: Польща запровадила нові правила ввезення домашніх тварин з України

Польща запровадила нові правила для ввезення домашніх тварин з України на свою територію. Вони стали більш жорсткими. Відтепер для тварин, що будуть ввозитися з України до Польщі, діятимуть ті самі правила, що діють на всій території Євросоюзу.



Про це стало відомо з інформації, опубліковані у Telegram-каналі Мінреінтеграції.

Як було дотепер?
Досі українці могли ввозити своїх домашніх улюбленців за спрощеними правилами. Для того, щоби перетнути кордон між Україною та Польщею з котом, собакою або тхором, тварина мала бути чипована. Крім того, на неї потрібен був мінімальний пакет документів: довідка про щеплення проти сказу та ветеринарний паспорт європейського зразка.

Але тепер поляки почали більш прискіпливо ставитись до ввезення тварин з України на свою територію. Отже, господарям домашніх улюбленців, які мають намір виїхати до Польщі зі своїми хвостатими друзями, тепер треба заручитися більшим обсягом документів.

“Відтепер для наших громадян діятимуть загальні умови ввезення тварин, які чинні на території ЄС. До переліченого вище списку документів на тварину додалися сертифікат здоров’я та письмова декларація, яка підтвердить, що ввезення чотирилапого не є комерційним. А також результати тестування рівня антитіл проти сказу”, – йдеться у повідомленні.

Отже, без аналізу на антитіла із тваринкою на територію Польщі тепер не пустять.

Читайте також:  €70 000 за немовля: Керівники лікарень продавали українських дітей (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.