facebook

Допомога з догляду за дитиною: кому і на скільки хочуть підвищити

Комітет з питань молоді та спорту пропонує збільшити соціальний захист людям, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю.



Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Новим законопроектом пропонується внести зміни до статті 3 Закону України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю” щодо посилення соцзахисту осіб, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю”, якими підвищити розмір надбавки для догляду за дитиною з інвалідністю з 50 відсотків до 100 відсотків прожиткового мінімуму для дітей віку.

При цьому частиною третьою статті 3 передбачено, що надбавка для догляду за дитиною з інвалідністю підгрупи А встановлюється у розмірі 200 відсотків прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

Під час обговорення члени Комітету наголосили на підтримці законодавчої ініціативи щодо необхідності збільшення підтримки дітей з інвалідністю в умовах постійного зростання витрат на виховання та утримання дітей з інвалідністю, особливо під час воєнного стану.

Читайте також:  Маленькій принцесі терміново необхідна операція на головному мозку, мама в сльозах благає про допомогу: "Врятуйте Вікусю"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.