facebook

Підстав для припинення виплати пенсії побільшає: що запропонував Кабмін

В Україні запропонували розширити перелік підстав для припинення виплати пенсії. До нього, наприклад, хочуть включити пункт про фізичну ідентифікацію пенсіонерів.



Нові правила прописані у законопроєкті №9453, який 3 липня Кабмін зареєстрував у Верховній Раді. Загалом документ стосується нарахувань пенсій тим, хто працював за кордоном, – у зв’язку з денонсацією Україною угод щодо пенсійного забезпечення з державами СНД.

Однак у тексті документа також пропонуються інші зміни, повідомляє уряд. Зокрема, планується затвердити новий перелік підстав щодо припинення виплати пенсії. Це відбуватиметься у випадках:

тимчасового проживання за кордоном за заявою пенсіонера про припинення виплати пенсії;
якщо особа визнана безвісно відсутньою або оголошена померлою в установленому законом порядку;
якщо пенсіонеру надано статус особи, яка зникла безвісти за особливих обставин, відповідно до ЗУ “Про правовий статус осіб, які зникли безвісти за особливих обставин”;
якщо пенсію не отримували протягом 6 місяців поспіль в організаціях, які здійснюють виплату та доставку пенсій, або у разі відсутності протягом 6 місяців поспіль видаткових операцій в установах банків за поточними рахунками, на які провадиться виплата пенсій;
якщо одержувачі пенсії не проходили фізичної ідентифікації у випадках, передбачених законодавством.
При цьому запропоновано відновити умови ідентифікації внутрішньо переміщених осіб на загальних підставах. Нагадаємо, фізична ідентифікація може відбуватися і віддалено.

Перший спосіб – за допомогою Дії. Це використання Дія.Підпису в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Другий спосіб – посвідчення місця проживання консульською посадовою особою.

Читайте також:  Кабмін заборонив українцям виїжджати з країни на заробітки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.