facebook

Глава МОН Лісовий назвав найбільшу проблему української освіти

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий назвав найбільшу проблему української освіти. Він вважає, що такою є формування толерантності до корупції у процесі навчання.



Про це очільник Міносвіти сказав на заході, присвяченому презентації державної антикорупційної програми на 2023 – 2025 роки.

Лісовий назвав найбільшу проблему української освіти
Лісовий наголосив, що постійно звертатиме увагу на те, що в освіті найбільшою проблемою є формування толерантності до корупції в процесі навчання. Особливо у вищій освіті.

Міністр також акцентував, що у цьому контексті варто говорити про побутову корупцію у вищій освіті, про управління майном у вишах і про органи сертифікації та ліцензування.

Сьогодні до закладу вищої освіти громадянин приходить за дипломом про вищу освіту, а не за знаннями… Тому корінь проблеми в реформі вищої освіти загалом, трансформації її в інструмент здобуття знань і кваліфікацій. Тоді в нас і побутова, й інша корупція у вищій освіті будуть суттєво знижені,
– вважає міністр.

Лісовий також розповів про важливість цифровізації освіти на всіх рівнях. Зокрема, у вищій освіті та освіті для іноземних студентів.

Лісового звинуватили у плагіаті: коротко
21 березня Верховна Рада України призначила на посаду міністра освіти і науки України Оксена Лісового.
Оксен Лісовий – воїн, науковець та директор Малої академії наук.
Однак нового очільника МОН вже встигли звинуватити у плагіаті.
Мовиться про кандидатську дисертацію з філософії, яку Лісовий захистив у 2012 році.
Про історію з плагіатом дізналися на тлі позитивних відгуків про новообраного міністра. Уперше це опублікували на сторінці “Українського руху пацифістів”. Ця організація відома тим, що виступає за “мирне закінчення війни і права кожної людини на відмову від військової служби”. Засновником якої є журналіст з Івано-Франківська Руслан Коцаба. Його обвинувачують у держзраді.
Членкиня освітнього комітету Верховної Ради Наталя Піпа підтвердила те, що у дисертації Лісового є помилка. Однак вона не така масштабна, щоб не призначати автора роботи на посаду міністра, вважає Піпа.
У МАН повідомили, що Оксен Лісовий заявив про свою нульову толерантність до академічної недоброчесності.
Новопризначений очільник Міносвіти зранку 23 березня оголосив, що подав свою дисертацію на перевірку до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. І заявив, що з нетерпінням чекає на результати. При цьому додав: якщо у його роботі виявлять порушення, відмовиться від ступеня кандидата наук.
Свою дисертацію на перевірку подав також і очільник освітнього Комітету Ради Сергій Бакак.

Читайте також:  ЗНО в Україні не скасовуватимуть

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.