facebook

Одиноких матерів в Україні можуть позбавити соцвиплат: деталі законопроєкту

Одиноким матерям в Україні можуть урізати соціальну допомогу. Відповідний законопроект розробили у Мінсоцполітики та опублікували на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).



Одиноких матерів в Україні можуть позбавити соцвиплат: деталі законопроєкту – today.ua
Так, автори проекту постанови КМУ “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг та житлових субсидій” пропонують скасувати грошову підтримку від держави деяким жінкам, які самостійно виховують дитину (дітей).

Йдеться про матерів, які мають на банківському депозитному рахунку власні збереження на суму понад 100 тисяч гривень. Враховуватимуться всі банківські вклади, тому ця сума – це загальні заощадження. Якщо вона перевищує 100 тисяч гривень, то таку жінку визнають фінансово незалежною і вона не зможе отримувати допомогу від держави.

Також автори законопроекту пропонують враховувати дохід одиноких матерів і при призначенні їм субсидій. Правила будуть однакові для всіх. Якщо в одного із членів домогосподарства на банківському рахунку зберігається понад 100 тисяч гривень, субсидія за законом сім’ї не належить.

На сьогоднішній день матері-одиначки в Україні отримують щомісячну матеріальну допомогу у розмірі 100% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку. Для дітей віком до 6 років – це 2272 грн; для дітей віком від 6 до 18 років – 2833 грн.

Читайте також:  США розблокували доступ до безкоштовних інтернет-сервісів для жителів Криму

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.