facebook

Підвищення пенсій: якій категорії українців зроблять перерахунок у квітні

Перерахунок пенсій в Україні торкнеться однієї з категорій пенсіонерів. З 1 квітня підвищать виплати на підставі стажу для 600 тисяч українців.



Черговий перерахунок пенсій в Україні відбудеться у квітні 2023 року. Як кажуть українські чиновники з Мінсоцполітики, на підвищення виплат може розраховувати одна з категорій пенсіонерів.

За словами посадовців, у березні пенсії проіндексували 10,5 млн українців, а у квітні уряд анонсував перерахунок виплат ще 600 тисячам українців.

З 1 квітня 2023 виплати перерахують для українців, які вийшли на пенсію за віком, але продовжують працювати і отримувати страховий стаж.

Крім того, розмір пенсії буде збільшено, якщо останній раз перерахунок проводився два роки тому або раніше (оскільки стаж збільшився як мінімум на два роки).

Наприклад, якщо людина вийшла на пенсію (або йому провели перерахунок) в позаминулому році і продовжує працювати до 2023 року, то зараз він може розраховувати на підвищення виплат.

Причому, природно, для кожного пенсіонера сума перерахунку індивідуальна і буде здійснюватися в автоматичному порядку. А ось дізнатися детальну інформацію про доплати можна буде після перерахунку в особистому кабінеті на порталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Крім того, у квітні 2023 року пенсіонери продовжать отримувати щомісячні доплати за віком. Дану програму ініціював президент Володимир Зеленський.

Набдавки до основної пенсії складуть:

для осіб від 70 років – 300 грн;
для осіб від 75 до 80 років – 456 грн;
пенсіонерам старше 80 років – 570 грн.

Пенсії в Україні
Раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Читайте також:  У Польщі затримали 17 українців

Під час недавньої індексації (з 1 березня нинішнього року) пенсій для деяких категорій українців підвищення відбулося чисто символічне – в районі 100 грн. У той час як в середньому підвищення склало 587,41 грн.

За даними фахівців, мінімальну надбавку до пенсії у розмірі 100 гривень отримали близько 900 тисяч українців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.