facebook

За таке водіїв ще не карали: з квітня запровадили величезний штраф за не таку коробку передач

Готуйтеся розщедритися на кілька десятків тисяч гривень
За порушення правил дорожнього руху на водіїв в Україні чекають немаленькі штрафи. Розщедритися доведеться не лише за перевищення швидкості або їзду без ременя, а й за керування авто з “неправильною” коробкою передач.



Повідомляється, що з 1 квітня набула чинності постанова Кабінету міністрів №1007, яка запроваджує чималі штрафи для українських водіїв. Зокрема це стосується тих громадян, у правах яких стоїть позначка “78” – вона там перебуває у тому випадку, якщо навчання проходило на АКПП.

У разі, якщо з такими правами керувати машиною “на механіці”, то правоохоронці мають всі підстави виписати штраф у розмірі 40 800 гривень.

Таким чином ті українці, які здавали на права з водінням автомобіля “на автоматі”, не мають права керувати машинами з МКПП. Їм доведеться знову здавати на посвідчення, щоб таку можливість отримати.

@anton_gura Обратите внимание на ваше водительское удостоверение. #news #trending #хочуврек #ukraine #tiktok ♬ оригинальный звук – Anton HURA

Нагадаємо, що в автомобілі мають бути аптечка, знак аварійної зупинки та вогнегасник. Якщо аптечка у водія відсутня, то поліцейські можуть притягнути його до адміністративної відповідальності та виписати штраф у розмірі 340 грн.

Відсутність аптечки в транспортному засобі, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, тягне за собою штраф у розмірі 680 грн. Повторне порушення протягом року тягне за собою позбавлення прав водія строком від трьох до шести місяців або адміністративний арешт строком від п’яти до десяти діб.

Читайте також:  За три тижні на Прикарпатті упіймано 108 нетверезих водіїв

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.