facebook

«Покажіть, що не Москва попереду, а Київ»: Суд обрав запобіжний захід Паші “Мерседесу”

Прокурори наполягали, щоб суд відправив Пашу “Мерседеса” під цілодобовий арешт. 1 квітня йому таки обрали запобіжний захід.

Ввечері 1 квітня Шевченківський суд обрав запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Паші “Мерседесу”, якому СБУ оголосила про підозру.

Митрополиту УПЦ МП таки обрали “запобіжку”
Пізно ввечері суд задовольнив клопотання прокуратури та призначив Паші “Мерседесу” запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт на 60 днів з зобов’язанням носити електронний браслет.

Hromadske повідомляє, що домашній арешт відбуватиметься за місцем реєстрації митрополита – у селі Вороньків Київської області.

Сам Павло стверджує, що там немає зв‘язку, світла і навіть “нема, де ночувати”.Зауважимо, що крім цього прокуратура просила заборону соцмереж, щоб одіозний священнослужитель не записував звернення до вірян.

Судді ухвалював рішення в нарадчій кімнаті

О 20:31 Hromadske повідомило, що Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для митрополита Української православної церкви у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці. Інформацію про арешт Павла Лебедя підтвердило й видання LB.ua, уточнивши, що йому також заборонили спілкуватися з вірянами.

Проте згодом Hromadske спростувало своє попереднє повідомлення та перепросили за помилку. Тоді ж Суспільне повідомило, що станом на 20:50 Шевченківський суд ще не ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу митрополиту УПЦ МП Паші “Мерседесу” та пішов у нарадчу кімнату.

О 21:23 кореспондентка Суспільного із зали суду остаточно повідомила, що суд обрав запобіжний захід “Мерседесу”.
УПЦ МП намагалась перенести засідання суду

1 квітня СБУ вручила Паші “Мерседесу” підозру за двома статтями кримінального кодексу: розпалювання міжрелігійної ворожнечі (стаття 161 ККУ) та поширення матеріалів, які виправдовують російську агресію (стаття 436-2 ККУ). А під час обшуку у його помешканні знайшли портрети з бурштину, коштовності та золото.

Того ж дня за клопотанням прокуратури Шевченківський суд Києва почав обирати митрополиту запобіжний захід. Згодом йому нібито стало погано. Тоді суд оголосив перерву в засіданні й переніс його на 3 квітня, проте почав вирішувати про питання про примусовий привід “Мерседеса” до суду.

Адвокат обвинуваченого повідомляв, що “Мерседес” буцімто проходить обстеження в лікарні, а примусовий привід – це тиск. Але під вечір Шевченківський райсуд Києва погодив примусовий привід митрополита УПЦ МП на засідання з обрання йому запобіжного заходу. Засідання продовжилось квітня о 18:30.

Фото з обшуків раба божого паші мерседеса. Фото: СБУ

Читайте також:  Дівчинка розповіла про 16 епізодів нaсильства: Суд звільнив чоловіка, якого звинувачували в зґвaлтуванні малолітньої

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.