facebook

Лісовий трибунал нардепа Тищенка у Івано-Франківську: під прицілом опинилося Яремче (фото)

Слідча лісова комісія розслідуватиме розширення площі Яремчанської громади за рахунок Ворохтянського лісгоспу.



17 березня в Івано-Франківську відбулось засідання Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів неефективної діяльності Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України, їх територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, які могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів.

Як зауважив на початку засідання голова комісії нардеп Микола Тищенко, його навмисне проводять публічно, щоб дати ресурс для дискусій в суспільстві.

“Ми вперше в історії України застосовуємо фактор публічності. Бо зараз активно розповсюджуються фейки і багато маніпулювань”, – відмітив Тищенко.

Він розповів про екоцид в Україні, коли внутрішній ворог, який нищить ліси Карпат, не відрізняється від агресора, який нищить природні ресурси на лінії зіткнення.

Наразі під прицілом ТСК опинилась Яремчанська громада.

“Яремчанська міська рада внесла зміни до генплану і розширила свою площу за рахунок державного підприємства “Ворохтянський лісгосп”. А це понад 30 гектарів лісу. І такі випадки є непоодинокими,” – заявила народна депутка Юлія Яцик, секретар Тимчасової слідчої комісії ВРУ.

Вона попросила очільника Івано-Франківської нацполіції взяти це питання на контроль.

Детальніше його розглянуть на наступних засіданнях тимчасової слідчої комісії.

Читайте також:  У Яремче "Мазда" влетіла у бетонний блок, а в неї - автобус: Одна людина травмована

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.