facebook

У школах України можуть запровадити двомовне навчання

У школах України можуть запровадити викладання предметів двома мовами – українською та англійською. Однак така новація стосуватиметься лише профільних предметів у старшій школі.



Коли очікувати на таке нововведення, поки невідомо. Деталі розповів гендиректор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України Олег Єресько в ефірі “Ранку вдома”.

У школах України можуть запровадити двомовне навчання
Він нагадав, що у 2022 році в Україні презентували програму “Освіта 4:0. Український світанок”. У ній передбачили реалізацію різних реформ. Серед них є запровадження білінгвальної (двомовної) системи навчання.

Єресько при цьому зауважив, що у нашій державі є чимало закладів освіти, якій відвідують діти, що мають здібності до вивчення іноземних мов. Тож у цих школах практикують раннє вивчення мов.

Ми ж плануємо, що з часом у старшій школі профільний предмет обов’язково викладатимуть двома мовами – українською та англійською,
– заявив чиновник.

Єресько пояснив тим, що зараз усі найкращі навчальні матеріали розроблені саме англійською мовою.

Підтягнути українську чи опанувати іноземну? “Оптіма” відгукнеться на будь-який запит! Провідні вчителі країни, авторський підхід та використання інтерактивних платформ допоможуть прокачати обрану мову в найкоротші терміни.
Також додав, МОН поки не планує загалом скасовувати іспити у 4 та 9 класах.

 

Читайте також:  Директор публічно пpинизила школярку на шкільній лінійці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.