facebook

Укриття у школі: чи мають пускати учнів і батьків після початку повітряної тривоги

Підійшли до школи – й почалася повітряна тривога. Натомість замість того, щоб пустити в укриття, яке є у навчальному закладі, двері зачинили. А мама Оксана із сином, який навчається у цій школі та прийшов на другу зміну, лишились чекати на вулиці.



Чому так сталося, чи мають взагалі пускати у шкільне укриття після початку повітряної тривоги, дізнавалися журналісти “Сніданку з 1+1”.

Юрист громадської організації “Батьки SOS” Роман Бондаренко каже, що рішення пускати чи не пускати батьків з дітьми у шкільне укриття після початку повітряної тривоги законодавчо не врегульоване.

“Є алгоритми Департаменту освіти міста Києва, тобто це не нормативний акт, а рекомендації, як діяти школам у разі повітряної тривоги”, – каже Бондаренко.

Й от у цьому документі прописано: під час повітряної тривоги у зв’язку з переміщенням усіх учасників освітнього процесу в укриття учні до закладів освіти не приймаються.

Та юрист наголошує, що все ж дітей мали б приймати, адже куди їм подітися. Йдеться про моменти, коли дуже швидко потрібно знайти укриття, інакше все закінчиться дуже погано. Тому він радить шукати компроміс з дирекцією навчального закладу. Головне – діяти так, щоб убезпечити й дітей, і себе.

Читайте також:  Суперечка російських школярів з вчителями через Україну привела у захват соцмережі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.