facebook

З’явилися нові дані про відключення електроенергії: у Міненерго зробили важливу заяву

В Україні скоротився дефіцит електрики в енергосистемі. Завдяки цьому Укренерго почало підвищувати ліміти споживання для регіонів. Відключення електроенергії стануть менш тривалими. Звичайно, всі ці прогнози втіляться в життя, якщо не буде нових ракетних атак з боку РФ.



 

Про покращення ситуації з електропостачанням стало відомо із повідомлення Міненерго.

Отже, у Міненерго повідомляють, що до останнього робочого дня тижня енергетикам вдалося покращити ситуацію із постачанням електроенергії завдяки відновленню пошкоджених об’єктів енергосистеми. Таким чином, уже в п’ятницю, 3 лютого, у піковий вечірній час очікується дефіцит електроенергії лише на рівні 17,5% від потреби. А це означає, якщо тенденція збережеться, то в областях можна буде скорочувати періоди відключень електроенергії.

“Завдяки вжитим заходам, а також метеорологічним умовам ситуація з електропостачанням продовжує покращуватися”, – йдеться в інформації Міненерго.

Таким чином, якщо не буде нового обстрілу, то вже незабаром у будинках українців стане більше світла.

На сьогодні найбільше постраждала енергосистема у місцях, які були під окупацією, або там, де відбуваються бойові дії: у Донецькій, Херсонській та Харківській областях. А найбільшу кількість мешканців відключають у Вінницькій, Волинській та Кіровоградській областях.

При цьому можуть негативно позначитися на стані енергосистеми і погодні умови. Так, вже у вихідні в деяких регіонах України температура повітря знизиться до -16 градусів. Отже, і витрати електроенергії підвищаться.

Читайте також:  Масштабне оновлення: які пенсії отримають українці з 1 червня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.