facebook

“100 000 грн пенсії на місяць”: пенсія цих українців сягнула чималих розмірів, довічне утримання зросло ще на 5 тисяч за рік

Ціни в Україні за минулий рік зросли у середньому на 26,6%. Водночас, середня пенсія в країні становить трохи більше 4600 гривень. За 2022 рік пенсійні виплати зросли на 578 грн.



Як інформує “biz.today.ua”, при цьому є категорія громадян, пенсія яких більш ніж 20 разів перевищує середньостатистичну. Йдеться про суддів.

Тільки за минулий рік їхнє довічне утримання зросло на 5 тисяч гривень. На початок 2023 року середня пенсія суддів досягла майже 100 тисяч гривень.

Про завидні пенсії служителів Феміди пише видання obozrevatel з посиланням на звіт Пенсійного фонду України.

Отже, на початок 2023 року середня пенсія суддів становила 96,2 тис. грн. За рік вона зросла на 5,4 тис. грн. При цьому середня пенсія решти українців, яким не пощастило служити богині правосуддя, за рік зросла на 578 грн і становить 4622,59 грн.

Загалом в Україні на початок 2023 року налічувалося 10,68 млн пенсіонерів. Понад чверть із них не пішли на заслужений відпочинок і продовжують працювати. Серед цієї категорії громадян, які продовжують працювати на заслуженому відпочинку, середня пенсія складає 4,8 тис. грн.

Однак пенсія доступна далеко не всім людям похилого віку. Велика частина вітчизняних пенсіонерів отримує виплати, які не дотягують до рівня середньої пенсії.

В Україні є громадяни похилого віку, щомісячні виплати яких не перевищують 800 грн. Це люди, яким забракло страхового стажу для виходу на пенсію за віком. Такі українці отримують допомогу, яка становить різницю між фактичним доходом на одного члена сім’ї та прожитковим мінімумом – за умови, що цей фактичний дохід нижчий за прожитковий мінімум.

70,8 тис. українських пенсіонерів живуть за межею бідності. Їхні пенсійні виплати нижчі за прожитковий мінімум. Ще 302,3 тис. громадян одержують пенсію на рівні прожиткового мінімуму (2093 грн). Пенсію, яка перевищує “бар’єр бідності”, виплачують 10,3 млн. громадян.

Читайте також:  “Людоньки, не бійтеся, Бог з Україною”: Ватикан в останній день березня розсекретив третє і останнє пророцтво Фатіми

Українці, які отримують пенсію за вислугу років, а на такий вид нарахувань мають право військовослужбовці та люди, які працювали в умовах, шкідливих для здоров’я, в середньому можуть розраховувати на 8,1 тис. грн на місяць. А от для громадян, які одержують пенсію за інвалідністю, середній розмір пенсії становить лише 3,79 тис. грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.