facebook

Маленький рекордсмен, якому ще немає двох років, качає прес 430 разів

Він ще не вміє говорити, а вже понад чотириста разів качає прес: спортивний потенціал батьки Влада Зайончковського помітили у сина майже пів року тому.

Із того часу постійні тренування стали нормою для малюка, а цього тижня хлопчик увійшов до української Книги рекордів, про це йдеться в сюжеті ТСН.

Скільки разів хлопчик може зробити таку вправу – не знає ніхто. А йому лише рік і 9 місяців.

“Зазвичай я його зупиняю, бо я розумію, що можуть бути проблеми, про які ми не знаємо”, – розповідає тато Влада Олексій.

Усе почалося кілька місяців тому, коли малий побачив, як качають прес старші брати. “Він зробив 20-30. Ну, я думав, що стеля буде десь 50. Але я не бачив, щоб він відчував якесь навантаження”, – додає батько.

Мама Влада Юлія пригадує, що тоді – неабияк налякалася за сина: “Ми тата насварили. Тому що тоді 30-50 звучало дуже страшно. А коли зрозуміли, що з дитиною нічого не відбувається, він завершує тренування у гарному настрої і починає ще бігати по квартирі”.

Коли зрозуміли, що зробити більше за сина не можуть ані вони, ані старші діти – замахнулися на рекорд. Батьки лише хвилювалися, чи не злякається малий великої кількості камер навколо.

Хлопчик довго налаштовувався, а потім раз за разом почав долати відмітку в нову сотню. За словами мами, Владу складніше всидіти довго на одному місці, аніж качати прес. Коли він все ж втомився, батьки нарахували 430 повторних вправ на прес за 56 хвилин.

Чи впливає таке фізичне навантаження на дитячий організм – батьки з лікарями не консультувалися. Утім, педіатр заспокоює – навіть у такому ранньому віці це цілком нормально.

“Це і праця батьків, і фізичні вправи, і фізичні навантаження, які у вигляді пресу не можуть пошкодити нічому. У дітей перших років життя фізичний розвиток пропорційний інтелектуальному розвитку, тобто стимуляція фізичного розвитку завжди призводить до стимуляції інтелектуального”, – запевняє лікарка-педіатриня Анна Горбань.

А вже лікар-травматолог каже, що навіть якщо хлопчик почувається добре, огляд фахівців для нього – обов’язковий.

“Потрібно, щоб вони оглянули і встановили, чи шкодять організму такі надмірні для цього віку навантаження. Для дитини такого віку ці навантаження можуть бути шкідливі. Це може мати негативний вплив на серцево-судинну систему, на опорно-руховий апарат”, – каже травматолог Андрій Барковський.

У Національному реєстрі рекордів розповідають, що вікових обмежень у них немає. Головна умова – зважати на самопочуття дитини і її бажання.

“Ми з батьками говорили про це і до того. Жодного примусу. Будь-який примус не на користь здоров’ю. У даному випадку ми бачили, що дитині було і просто, і легко. Я впевнена, що ресурс у дитини ще більший”, – зазначає очільниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова

Тепер Влад – один із найменших рекордсменів в українській Книзі рекордів.

Читайте також:  "Перепутала педалі": винуватицею ДТП з дитиною у Києві виявилася теща Притули та Хомутинніка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.