facebook

Російській армії буде повний кінець: експерт розповів, на що здатні танки Leopard

Німецькі танки Leopard могли б суттєво допомогти ЗСУ у наступальних операціях на окупованих територіях України. Все частіше про надання цих танків точаться дискусії в Бундестазі, але остаточного рішення поки що не прийнято. Вважається, що навіть 100 одиниць такої техніки допомогли б зламати хід війни.



Докладніше про це повідомляє Главред, посилаючись на заяву військового аналітика, ветерана російсько-української війни Олексія Гетьмана.

Аналітик розповів, у чому особливість цих танків і чому українські експерти продовжать наполягати на необхідності їхнього постачання.

“Leopard 2 – це ікона стилю, вони дуже потужні. У них дуже гарна гармата, вона добре стабілізується, вони можуть стріляти на ходу. 100 Leopard – це капець окупантам”, – зазначає Гетьман.

Зазначається, що у серійній версії Leopard 2 головним озброєнням є 120-мм гладкоствольна гармата Rheinmetall. Така сама гармата встановлена ​​і на американські танки M1 Abrams.

Ці танки також краще захищені від детонації – там стоять спеціальні пластини, які у разі вибуху відводять вибухову хвилю убік від екіпажу. А броня здатна захистити від протитанкової зброї, наприклад від РПГ 7.

Зрозуміло, що всі 300 танків, які хоче отримати найвище військове керівництво України, не можуть бути виключно моделі Leopard. Але хоч сотня цих “диких котиків” змогла б змінити хід української історії.

Читайте також:  Біля Широкиного терористи створили 2 бази бойової техніки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.