facebook

Масштабний замах на Зеленського: у ЗМІ розкрили деталі

Президент України Володимир Зеленський від початку повномасштабного вторгнення Росії пережив понад 12 спроб замаху.



Те, що відбувалось вранці 24-го лютого 2022 року, раніше українці бачили лише у голлівудських фільмах. Зараз же, завдяки журналістові видання Time Саймону Шустеру вся світова спільнота змогла зазирнути за лаштунки життя Зеленського на Банковій. У перші години війни разом із українським президентом там перебували його дружина Олена та діти. Росіяни двічі штурмували Офіс президента. Тоді Зеленському повідомили, що російські ударні групи спустилися з парашутами до центру Києва і їхнє завдання – вбити або захопити його та його сім’ю. Як виявилось, це була не єдина спроба вбити українського лідера.

Так, журналісти видання Independent заявили, що від початку повномасштабного вторгнення Росії Президент України Володимир Зеленський пережив понад 12 спроб замаху і щонайменше двом із них вдалося успішно запобігти завдяки американським розвідданим.

Про це розповів публіцист Кріс Віппл у своїй книзі “Боротьба всього життя: усередині Білого дому Джо Байдена”.

Так, президент США Джо Байден доручив Бернсу розповісти Зеленському “точні деталі змов росіян”.

“Це відразу ж привернув увагу Зеленського, він був приголомшений і вражений цією новиною”, – наводить Independent цитату з книги Віппла.

У виданні додають, що всього з початку війни Зеленський пережив понад 12 спроб замаху, але щонайменше дві з цих історій успіху сталися завдяки американським розвідданим, які Бернс розкрив під час візиту до Києва.

“Ці відомості були настільки докладними, що допомогли силам безпеки Зеленського запобігти двом окремим замахам на його життя з боку Росії”, – пише Віппл.

Нагадаємо, у червні 2022 року в РНБО повідомляли, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вже було здійснено п’ять спроб вбити президента Володимира Зеленського.

Читайте також:  Тарифи за комунальні послуги: відомо, чи зростуть ціни на тепло та гарячу воду

Водночас, ще у травні Подоляк заявляв, що за час війни росії проти України було скоєно понад десяток замахів на президента Володимира Зеленського. Деякі ДРГ тоді знищували ще на підході до урядового кварталу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.