facebook

Що турбує вчителів: Коментує освітній омбудсмен

Омбудсмен розповів про механізми захисту прав освітян, як і де можна вирішити проблеми у школі та як підтримувати мотивацію до навчання. (Портал [email protected])


Під час повномасштабної війни на плечі освітян додалося чимало викликів і позапланових навантажень. З перших тижнів російського вторгнення практично самостійно організувати дистанційне залучення учнів до освітнього процесу; встояти перед викликами під час ракетних обстрілів, рятуючи і відповідаючи за життя кожного школяра; проводити уроки з пунктів обігріву чи просто неба — це непоодинокі приклади нескореності та героїзму сучасних освітян.

Проте часом права вчителя змушений захищати освітній омбудсмен Сергій Горбачов, про що він розповів в інтерв’ю для YouTube-блогу «За дужками».

Вчителі найчастіше звертаються зі скаргами на свавілля керівників закладів освіти чи начальників органів управління освітою, — констатує омбудсмен.

Горбачов зауважує, що не всі вчителі ознайомлені, як захистити власні права у законний спосіб. Часом для них такі неправомірні дії можуть виявитися досить травматичними.

За його словами, подібні ситуації вирішуються по-різному: часом достатньо лише телефонного дзвінка до керівництва, аби прояснити ситуацію.

Читайте також:  Батьки учнів місцевої школи обурені діями чиновників та раптовим звільненням директорки. ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.