facebook

Путін готує новий наступ: Столтенберг навів докази

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що дії Кремля свідчать про плани Росії відновити наступ на Україну. При цьому вимога переговорів є лише спробою виграти час на підготовку.



Про це він написав у своїй колонці на Financial Times.

Він наголосив, що РФ за останні місяці мобілізувала близько 200 тисяч людей, а події на полі бою свідчать, що керівництво не зважає на втрати. Паралельно Москва намагається домовитися про зброю та боєприпаси з іншими авторитарними союзниками, насамперед із Іраном.

“Росія сподівається заморозити війну, щоб мати час перегрупувати, переозброїти сили та спробувати відновити наступ. Президент України Володимир Зеленський пропонував РФ почати відводити війська перед Різдвом як перший крок до завершення конфлікту, але Москва різко відкинула цю пропозицію. Це Путін розпочав війну, і він може завершити її хоч сьогодні, забравшись із України. Зараз немає ознак, що він справді хоче миру”, – констатував Столтенберг.

За його словами, більшість війн рано чи пізно завершуються переговорами, а президент України Володимир Зеленський уже запропонував свою “формулу миру”. Однак варто пам’ятати, що те, що відбувається за столом переговорів, нерозривно пов’язане з тим, що відбувається на полі бою.

Генсек НАТО додав, що необхідно продовжувати підтримувати Україну, щоб наша країна могла втриматися як суверенна, незалежна європейська держава.

“Якщо Путін візьме гору в Україні, це буде сигналом для Росії та інших авторитарних режимів, що вони можуть отримати бажане силою. Це буде катастрофою для України. І це також зробить увесь світ небезпечнішим і всіх нас – більш уразливим. Тому в наших власних інтересах безпеки – зберігати підтримку для України цієї зими, і стільки, скільки потрібно”, – резюмував Столтенберг.

Читайте також:  Путін має п'ять сценаріїв, один – вкрай небезпечний: аналітик оцінив ризики вторгнення РФ в Україну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.