facebook

Війна в Україні ведеться на чотири фронти: які і що потрібно для перемоги

Експерт розповів про чотири фронти війни і їхнє значення.



Війна в Україні ведеться щонайменше на чотири фронти. Кожен може стати вирішальним.

Про це пише Карстен Фрііс, старший науковий співробітник Норвезького інституту зовнішньої політики в колонці для норвезької газети Aftenposten.

На його переконання, наслідки війни в Україні, розпочатої Путіним, залишать глибокі сліди в Європі та світі для наступних поколінь.

Фрііс вказав, що росіяни ведуть війну проти українців на чотирьох фронтах, кожен з яких має надважливе значення і програвши на одному, є ризик, що РФ здобуде перевагу.

“Тому нам важливо розуміти, що ця війна відбувається не лише на території півдня та сходу України. Вона ведеться щонайменше на чотирьох фронтах, кожен з яких може мати вирішальне значення для результату війни”, – акцентував експерт.

Карстен Фрііс називає такі фронти:

Поле бою. Перший і найочевидніший — це, звичайно, фронт на полі бою.
Люди. Другий фронт – це український народ.
Захід. Третій фронт – Захід і західна єдність.
Кремль. Четвертий фронт — Кремль і Москва/еліти та росіяни.
Говорячи про другий фронт, автор пояснює, що російська стратегія останніх тижнів полягала в терористичному бомбардуванні цивільної інфраструктури, щоб українське населення страждало в зимові місяці.

“Ідея повинна полягати в тому, що українці відмовляться від боротьби через розчарування або звинувачуватимуть власну владу. Можливо, президент Росії Володимир Путін теж сподівається створити нові хвилі біженців у Європі. Поки що мало доказів того, що ця стратегія працює. Також немає ознак втоми від війни і бажання мирних переговорів, наприклад. Розпочати мирні переговори зараз означало б поступитися Путіну територіями”, – констатує експерт.

Щодо Заходу, на думку Фрііса, Росія намагалася розділити країни від моменту першого вторгнення в 2014 році. За його словами, Путін сподівається, що високі ціни на газ і електроенергію змусять політичних лідерів відступити, бо політичним лідерам Європи буде складно підтримувати єдність. Водночас Фрііс наголошує, що вони продемонстрували напрочуд велику єдність.

Читайте також:  Переломна дата у березні: таролог повідомила, коли закінчиться війна в Україні

“Операції впливу, цифрові операції, використання економічних інструментів, вбивства, тиск і брехня були частиною репертуару… Проте від лютого цього року Європа та Сполучені Штати як ніколи об’єднані”, – наголосив він.

Щодо ситуації всередині Кремля, то попри різні заяви, на думку Фрііса, “нічого не вказує на те, що позиція Путіна перебуває під загрозою як з вулиці, так і всередині Кремля”.

“Результат кривавого вторгнення Росії в Україну може бути вирішений на всіх цих чотирьох фронтах. У той же час те, що відбувається на полі бою, все ще є найважливішим, також і для результатів на інших фронтах. Якщо Україна програє на найважливішому фронті, то неважливо, чи єдиний Захід, чи залишиться українська воля до боротьби”, – пояснює експерт.

Підсумовуючи він пояснив, щоб уникнути цього, абсолютно важливими для результату війни є постійна єдність Заходу та підтримка озброєння у формі важкої та далекобійної зброї.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.