facebook

“Готовий у будь-який момент”: Зеленський назвав умову, за якої сяде за стіл переговорів з Путіним

Зеленський готовий зустрічатися і вести переговори з президентом країни-агрресорки, однак поставив важливу умову.



Президент України Володимир Зеленський заявив, що сяде за стіл переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним із посередниками або без них, якщо буде обговорюватися питання закінчення війни й виходу російських військ із українських територій.

Про це глава держави сказав під час пресконференції для представників данських ЗМІ.

“Якщо Росія хоче закінчити війну, тому що вони в медіа саме так про це говорять, я їм не вірю, але щоб вони показали, що вони дійсно цього хочуть, вони повинні сісти за стіл перемовин. Стіл перемовин без України про Україну неможливий. Тому ці перемовини повинні бути прямі.

Можемо говорити з посередниками, можемо говорити без посередників – мені, чесно кажучи, все одно, якщо РФ готова закінчити війну, а значить, вийти з наших територій. В будь-який момент до такого формату я особисто готовий”, – підкреслив він.

Водночас він підкреслив, що “сьогодні тільки президент Путін вирішує, зупиниться російська армія чи ні, тому що на території Росії є одна людина, яка вирішує абсолютно все за громадян РФ і за військових РФ”.

Він також додав, що підтримка такого діалогу українцями щодня знижується, тому що Росія вбивала їх, брехала й окупувала.

Читайте також:  “Віддала б ту тварюку за живу дитину”: Мама героя “Небесної сотні” зробила емоційну заяву про обмін. “Ніколи і ніхто!”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.