facebook

Атака України з боку Білорусі: в ISW розповіли, чого очікувати найближчим часом

У мережі розмістили інформацію, яка цікавить буквально кожного мешканця нашої країни. Так, з’явилися нові відомості, де повідомляється про ситуацію на українсько-білоруському кордоні.



Цю інформацію оприлюднили на порталі «Оглядач»

У зв’язку з тим, що вже далеко не перший місяць ходять чутки про нібито потенційне вторгнення Білорусі на територію України, в інституті вивчення війни (ISW) та в Генштабі України вирішили прокоментувати ситуацію.

Відомо, що 13 грудня була раптова перевірка бойової готовності білоруських військ. Однак, незважаючи навіть на те, що Кремль усіма силами тиснути на Білорусь, ймовірність їхнього нападу на території України вкрай мала.

Так, фахівці Інституту вивчення війни вважають, що вторгнення Білорусі разом з Росією в Україну на даному етапі дуже малоймовірне. Це говорить про те, що наразі немає формувань ударних груп білоруських бійців.

Крім цього, у Генштабі України також вважають, що білоруські війська на цьому етапі навряд чи підуть із російськими окупантами на наші території.

Важливо повідомити, що 13 грудня Росія перекинула три МіГ-31К на білоруський аеродром у Мачулищах.

Також Генштаб ЗСУ підтвердив 13 грудня, що ситуація на півночі України поблизу Білорусі практично не змінилася.

Читайте також:  Щомісячні доплати, збільшення відпустки та компенсації: Рада ухвалила найважливіший закон для військових

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.