facebook

“Шалений снігопад хлине саме на ці області, лютий мороз триматиметься у конкретному регіоні”: синоптики про погоду

Синоптики кажуть, що Україну може очікувати надалі доволі тепла зима. Не пощастить лише деяким областям, де випадатимуть снігопади і стабільно триматиметься мороз. Експерти закликають українців у будь-якому випадкові не нехтувати попередженнями синоптиків та готуватися до погодних сюрпризів.



Як інформує “Телеграф”, у прогнозі Гісметео йдеться, що до кінця грудня очікуються два коротенькі періоди, коли стовпчики термометра показуватимуть від’ємні значення, а от у січні холодну погоду можна буде побачити хіба що в останній декаді.

Синоптики очікують, що грудень буде холодним лише в західних областях, де температура повітря ночами стабільно опускатиметься нижче нуля.

Втім, у перші дні січня температура повітря підніметься і залишатиметься близько +5 градусів аж до останньої декади місяця.

Подібна картина також спостерігатиметься в центральних областях, проте очікується, що там у січні буде більше опадів і менше сонячних днів.

Відносно теплий грудень на сході країни закінчиться похолоданням, після якого температура повітря підніметься в район нуля градусів і залишатиметься там аж до кінця січня.

А от на півдні у січні на синоптики морозів не чекають.

Дні, коли стовпчик термометра впаде нижче за нуль, можна буде порахувати на пальцях.

Читайте також:  Другий місяць весни приготував неприємні сюрпризи: синоптик про погоду в квітні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.