facebook

“За ним йшли просто безумовно”: на Прикарпатті попрощалися з офіцером-пластуном

Загинув Назар внаслідок мінометного обстрілу рашистами під Гуляйполем, разом із двома своїми солдатами з Івано-Франківська.



В Івано-Франківську прощалися із захисниками 78-го батальйону тероборони, які боронили Україну від рашистів на Запоріжжі. Четверо солдатів та офіцер – Назарій Лугарєв. 32-річний чоловік був ветераном АТО, але в рідному місті його насамперед знали як очільника івано-франківського пласту із 20-річним стажем, який останні 4 роки очолював міський осередок, йдеться в ТСН.

Жалобна хода рушає до пам’ятника пластунам, що не зрадили своїм присягам. Дружині та синові загиблого станичного вручають “Залізний хрест” – найвищу нагороду пластунів, яку можна отримати лише посмертно. За усю історію українського скаутства таких орденів було лише 120, зокрема у провідника ОУН Степана Бандери, і ось тепер у Назарія.

Саме пластунський вишкіл “Лісових Чортів” підготував Назара до військової служби, кажуть друзі. У курені юнаків вчать виживанню в дикій природі – здобувати вогонь без сірників, будувати намети з гілок, ходити у виснажливі походи. Після школи Назар пішов до армії, а коли Росія 2014-го розв’язала війну – потрапив на фронт.

“Він був оплотом цивільного життя у військовій службі. Особисто я знаю декількох людей, які морально не витримували цього. Таких людей ми відправляли на “розмову” до нього. І вони виходили звідти вже свіжими. Він міг зарядити людину буквально за пару секунд”, – переконують друзі.

Назар не сумнівався: великої війни Україні не уникнути. За годину після того, як російські бомби впали на івано-франківський аеродром, він записався до тероборони.“Хлопці, чоловіки, які ще вчора не знали, що таке зброя – він їх всіх згуртував і сказав, що нам всім потрібно боротися. Це була неймовірна людина”, – додають друзі.

Читайте також:  В районі Бахмута загинув молодший сержант з Ямницької громади Роман Пицко

На війні хлопець отримав позивний “Філософ” – за своє унікальне вміння говорити і вселяти надію, що все буде добре. Згадуючи його, навіть на кладовищі друзі посміхаються.

“Він був, як ми жартували з хлопцями, взірцевим сержантом. За ним всі тягнулися. Він міг переконати будь-кого в будь-чому. За ним йшли, йшли просто безумовно – тобто йшов Назар, за ним хлопці. Не питаючись куди, що на них там чекає, бо вони знали, що він не заведе їх у якусь непонятку”, – розповідають побратими.

Загинув Назар внаслідок мінометного обстрілу рашистами під Гуляйполем, разом із двома своїми солдатами з Івано-Франківська. Усіх героїв поховають з військовими почестями на міському кладовищі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.