facebook

Коли може настати перелам у війні з Росією: військовий експерт озвучив прогноз

В окупантів незабаром можуть початися проблеми з сучасною важкою технікою.



Перелам у війні з Росією може настати ближче до весни, коли окупанти відчують наслідки занепаду свого військово-промислового комплексу.

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник під часу телемарафону на Youtube-каналі ТСН.

“Війни починають, коли хочуть, а закінчують, коли можуть. Чи можуть скластися на весну передумови для того, щоб склався справжній перелам? Однозначно так, можуть. У першу чергу – у воєнно-технологічному сенсі. Російська Федерація тут зазнає дуже серйозної поразки. Їхній військово-промисловий комплекс дійсно став на шлях занепаду”, – заявив експерт.

За його словами, найголовнішою ознакою дуже серйозних проблем у російському ВПК є розконсервація близько 800 радянських танків Т-62 і спроба їх модернізувати.

“Підкреслюю – вони не будують нові танки Т-72, Т-80, Т-84 чи надсучасні Т-90, а намагаються поставити у стрій все те старе, що в них є. До речі, тем ще дуже серйозні запаси – в межах 13-15 тисяч одиниць брухту в них ще є. Усе це почне по-справжньому буксувати десь на весну. Росіяни банально не будуть мати, з чим йти в бій у частині важкої техніки”, – вважає Черник.

Водночас, як зазначив експерт, загальний бойовий потенціал РФ залишається значним:

“Скажімо, автоматів Калашникова за всю історію виготовлено 100 мільйонів, рушниць Мосіна з 1891 року виготовлено 27 мільйонів, кулеметів ДШК – мільйон, протитанкових рушниць, гранатометів, РПГ-7 – поза 9 мільйонів, пістолетів Макарова – кілька мільйонів. А патронні заводи працюють досі, і людський ресурс у них доволі великий”.

Читайте також:  У бою з окупантами загинули біці з Франківщини - Ігор Жиляк та Петро Лесюк

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.