facebook

В Україні теробороні дозволили виконувати завдання у районах ведення воєнних дій

Верховна Рада дозволила територіальній обороні виконувати завдання у районі ведення бойових дій. Відповідний законопроєкт №6521 було ухвалено у вівторок, 3 травня.



Як зазначено на сайті парламенту, документ підтримали 338 народних депутатів. Згідно із законопроєктом, тепер територіальна оборона може виконувати завдання в усіх областях України, навіть у районах, де відбуваються воєнні (бойові) дії, зокрема на окупованих територіях.

Рішення щодо того, де і які завдання виконуватиме територіальна оборона, ухвалюватиме головнокомандувач Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше тероборонівців, які проживають на звільнених від окупантів територіях, закликали здати зброю, щоб зосередити її у певних місцях зберігання.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні продовжується загальна мобілізація, і вона може бути продовжена після 24 травня. Все залежатиме від ситуації на полі бою із російськими окупантами. Наразі темпи мобілізації сповільнилися, оскільки лави ЗСУ та інших сил оборони були укомплектовані ще у перші тижні

Читайте також:  Що робити вчителеві, якщо учні не виконують домашні завдання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.