facebook

Повістки на блокпостах: українцям повідомили важливу інформацію про загальну мобілізацію

Минулого місяця Верховна Рада продовжила воєнний стан до 19 лютого 2023 року. Як мінімум до цієї дати проходитиме загальна мобілізація. У МВС зробили важливу заяву про призов до української армії та вручення повісток на блокпостах.



Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що зараз в Україні немає необхідності вручати повістки військовозобов’язаним на блокпостах. Армія зараз укомплектована і є велика кількість добровольців. Член РНБО України наголосив, що про додаткову хвилю мобілізації не йдеться.

Політику в ході телемарафону поставили питання про порушників комендантської години, яким видавали повістки для нагадування про воєнний стан та необхідність відвідування військкомату.

“Сьогодні у нас є велика кількість добровольців, які приходять у відповідні пункти комплектування, щоб бути мобілізованими до лав ЗСУ. Спілкуючись із нашими Збройними Силами, я розумію, що у них сьогодні є можливість вже відбирати найкращих із бажаючих. Тому в цілому на сьогодні немає потреби, щоб комусь повідомляти на блокпостах”, – зазначив Монастирський.

Міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що певні організаційні заходи вживаються за рішенням Генштабу і перебувають під контролем Верховного головнокомандувача ЗСУ. Він запевнив, що питання про новий заклик українців не стоїть, бо в секторі оборони достатньо людей.

“Єдине, що на сьогоднішній день потрібне Збройним силам України – це зброя”, – нагадав заслужений юрист України.

Йдеться про броньовані машини, літаки, танки, артилерію та снаряди до неї. Резніков підкреслив, що партнери знають про потреби українських захисників, щоб ті могли бути успішнішими на фронті.

Стало відомо, що в рядах Сил оборони України наразі налічується близько мільйона людей. А в Росії на початку 2023 планують провести другу хвилю мобілізації. Країна-агресор розробляють єдину електронну базу військовозобов’язаних, щоб заочно видавати їм повістки. Вона дозволить контролювати тих чоловіків, які не проживають за місцем реєстрації.

Читайте також:  Нові дані МОЗ: за добу в Україні підтвердили рекордну кількість випадків COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.