facebook

“Долар перетне скоро критичну межу, обмінники готуються заробити на курсі валют”: фахівці про те, чи треба українцям чекати жахливого

Курс долара в Україні 20 серпня у більшості обмінників фінкомпаній перебував у межах досить широкого коридору.



Як інформує “УНІАН”, прийом 37,20 – 37,80 гривень і продаж від 38,10 до 38,45 гривень, зазначає аналітик Олексій Козирєв.

“Основна частина обмінників фінкомпаній працюватиме у форматі “з обороту” зі спредом по долару в межах 15-25 копійок, а по євро – в межах 20-35 копійок. Але при цьому з частими спробами “розігріти” курс і зіграти “на підвищення”. Особливо у тих регіонах, де платоспроможний попит все-таки вище. Це Київ, Дніпро, Одеса, частково Львів, Хмельницький, Чернівці та Запоріжжя. Обмежувати апетити обмінників зі зростання цінників продажу долара і євро буде тільки реальний платоспроможний попит на валюту”, – зазначив аналітик.

За прогнозом Козирєва, періодично траплятимуться і мережі обмінників, які спробують додатково заробляти ще й за рахунок розширення спреду в межах до 1 гривні на доларі і євро: “Але, як правило, вони у цьому випадку все ж втрачатимуть частину клієнтів, не готових до такого розкиду котирувань”.

Читайте також:  Ранні снігопади і люті морози: прогноз погоди в України з жовтня до січня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.