facebook

Рів та паркан із дротом: Україна будує стіну на кордоні з Білоруссю (фото)

Ще влітку українські військові почали зміцнювати північний кордон, готуючись зустрічати ворога з Білорусі. Наразі на кордоні двох держав почали зводити загородження, щоб ускладнити шлях можливого наступу.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

За його словами, на Волині будують інженерні загородження між Україною та Білоруссю – готують рів, насип та залізобетонний паркан із колючим дротом. Вже облаштовано 3 км кордону із 1084,2 км, роботи продовжуються.

“Це ще не все, але подробиць не будемо розкривати. Також роботи ведуться і в Рівненській, і Житомирській областях”, – зазначив заступник керівника ОП.



Аналогічні фортифікаційні споруди облаштовують і в тих регіонах, що межують із територією росії.

“Наші прикордонники 24/7 відслідковують ситуацію, мають все необхідне обладнання, щоб побачити ворога далеко в тилу. Важливо, що над облаштуванням кордону системно працює обласна влада та місцевий бізнес. Ми всі хочемо захисту, ми робимо все, щоб зупинити навіть гіпотетичне просування ворога. Працюємо системно, одночасно по всій Україні”, – додав Кирило Тимошенко.

Читайте також:  Фінансовий моніторинг в Україні: З 28 квітня можливе блокування пожертвувань для церков та фінансовий контроль операцій громадян від 5000 гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.