facebook

“Тривають дуже жoрсткi бої”: Зеленський назвав найскладніший напрямок на фронті

Президент Зеленський розповів про ситуацію на фронті і заявив, що найважче – на Бахмутському напрямку.



Президент Володимир Зеленський розповів, що сьогодні, 8 жовтня, українські Сили оборони продовжили рух на сході та півдні України.

Про це глава держави розповів у своєму традиційному відоезверненні увечері, 8 жовтня.

“Цієї доби продовжився рух наших військових, СБУ, Нацгвардії та всіх, хто бере участь у активних діях – у діях на сході, в діях на півдні нашої держави”, – зазначив Зеленський.

За його словами, ЗСУ продовжують тримати позиції на Донбасі, зокрема на Бахмутському напрямку – там зараз “дуже-дуже складно” і тривають дуже жорсткі бої.

“Хочу сьогодні знову відзначити наших воїнів з 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” за мужність, за стійкість саме на цьому напрямку”, – сказав президент.

Також він подякував усім українським зенітникам та “кожному, хто залучений до протиповітряної оборони України”.

“Ми робимо все можливе, щоб захистити українське небо, і це один із найвищих пріоритетів для наших дипломатів – прискорювати рішення партнерів щодо надання Україні сучасних та ефективних систем ППО, достатньої їх кількості. Обовʼязково до цього ми прийдемо”, – підсумував глава держави.

Контрнасту ЗСУ
Станом на 7 жовтня ЗСУ вдалося звільнити понад 2 400 квадратних кілометрів території України на півдні.

ЗСУ впевнено просуваються одразу на двох напрямках: на Херсонщині і на Луганщині.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк не підтвердив, що війна закінчиться до Різдва, як пишуть деякі західні ЗМІ, але певен у “найоптимістичнішому прогнозі”.

Херсонщина
За словами радника ОП Олексія Арестовича, Збройні сили України наблизились до Херсону на відстань 30 кілометрів. Звільнивши село Давидів Брід у Херсонській області від окупантів, ЗСУ отримали дуже важливий плацдарм для подальшого контрнаступу на півдні.

Читайте також:  США мають три варіанти закінчення війни в Україні

За даними МВС, українські захисники вже звільнили понад 50 населених пунктів Херсонщини.

Луганщина
Про початок деокупації Луганщини офіційно стало відомо 5 жовтня. Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що Збройні сили України в деяких населених пунктах області вже підняли українські прапори. Їхні назви поки не розголошують, щоб ЗСУ мали змогу там безпечно закріпитися.

На Луганщині українські війська просуваються у напрямку Кремінною та Сватового. Зокрема, місто Кремінна на Луганщині – дуже хороший плацдарм для розвитку українського контрнаступу і звільнення всієї території області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.