facebook

В Україні запрацював “митний безвіз”: з країни вже йде вантаж до Європи

Для України 1 жовтня набули чинності положення Конвенції про процедуру спільного транзиту та для бізнесу відкрилася можливість міжнародного переміщення товарів із 35 іншими країнами-учасницями за одним транзитним документом. Це означає, що запрацював так званий “митний безвіз”. Першою країною, з якої було відправлено вантаж для доставки в Україну, стала Німеччина.

'Митний безвіз' із ЄС запрацював


Україна також випустила товари під процедуру сумісного транзиту для доставки до Німеччини. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Першу транзитну декларацію Т1 було відправлено сьогодні з ФРН в Україну. Митники вже бачать її в електронній транзитній системі NCTS і чекають на прибуття вантажівки.

Також 1 жовтня Україною було оформлено першу транзиту декларації на виїзд з України. За нею вантаж зараз слідує через Польщу до Німеччини. Наразі в системі також очікують прибуття товарів до митниці відправлення та інших декларацій, за якими товари будуть поміщені під процедуру спільного транзиту та доставлені до митниць призначення на території країн-учасниць Конвенції.

Нагадаємо, відповідно до “митного безвізу”, для доставки вантажів з однієї країни до іншої подається єдиний транзитний документ: від митниці відправлення до митниці призначення. Це прискорює проходження митних формальностей на кордоні та скорочує відповідні витрати для підприємств.

Читайте також:  Краще сядьте: стали відомі нові зарплати заробітчан в Європі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.