facebook

Європа відкрила кордони для українців: щеплення від коронавірусу тепер не потрібно

Європа відкриває свої кордони для українців. Тепер щеплення від коронавірусу не є для наших громадян обов’язковою умовою для перетину кордонів країн ЄС. Таке рішення ухвалила Рада Євросоюзу на своєму засіданні.



Тепер для того, щоб в’їхати в будь-яку з країн Євросоюзу, українцям на обов’язково мати сертифікат про отримане щеплення від коронавірусу. Досить буде заручитися лише негативними тестом на ковід. Єдина умова – тест має бути зроблений не раніше ніж за 72 години (за три доби) до моменту перетину кордону.

Таке послаблення вимог до наших співгромадян стало можливим завдяки тому, що Рада Євросоюзу внесла нашу країну у “білий ковідний список”. Всі країни, що входять до цього списку, користуються більш вільним в’їздом до Євросоюзу, ніж ті, хто в нього не входить.

Втім, незважаючи на такі очевидні преференції, присутність у “білому ковідном списку” не є для українців абсолютною гарантією безперешкодного в’їзду в Європу.

У чому підступ?
Підступу немає, та все ж у деяких країнах може бути встановлено обмеження. По-перше, дозвіл від Ради Євросоюзу є лише рекомендацією, а не обов’язковим керівництвом до дії.

По-друге, окремі країни усе ж мають право обмежити в’їзд на свою територію гостям навіть із “білого ковідного списку”, якщо в них немає щеплення від коронавірусу. Причому це обмеження стосується не лише українців, а кого завгодно.

Втім, якщо навіть українцям дозволять в’їзд лише з тестами, то деякі країни можуть вимагати від туристів “відсидіти” кілька днів в самоізоляції чи навіть на двотижневому карантині.

Крім того, якщо епідеміологічна ситуація погіршиться, зокрема, через поширення коронавірусу Дельта, в Європі можуть вжити термінових заходів до закриття кордонів.

Читайте також:  Італія не відкриватиме кордони, попри рішення ЄС

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.