facebook

Мобілізація в Україні: кому вручатимуть повістки після 23 серпня

Мобілізація в Україні триває до 23 серпня, але війна продовжується, а значить у найближчий час президент має підписати указ про продовження мобілізації.



Члени парламентського комітету з питань нацбезпеки переконані, що мобілізація в Україні після 23 серпня продовжиться.

“Не думаю, що мобілізацію буде зупинено. Ми щодня втрачаємо пораненими та вбитими наших бійців, вибувають окремі військово-облікові спеціальності. Зараз не можна припиняти мобілізацію – це однозначно. Ми щодня зазнаємо втрат і потрібно заповнювати особовий склад Збройних сил України”, – заявив член парламентського комітету з питань нацбезпеки Роман Костенко.

За його словами, новий етап мобілізації в Україні буде більш вибірковим, тобто мобілізувати будуть лише представників тих спеціальностей, які найбільш потрібні на фронті.

Член комітету Верховної ради з питань нацбезпеки Сергій Рахманін зазначив, що правові підстави для мобілізації – це режим воєнного стану. Тобто коли вводиться правовий режим воєнного стану, держава має право проводити мобілізацію, зокрема й загальну. Воєнний стан в Україні однозначно буде продовжено. Відповідний Указ Президента буде внесений на затвердження Верховної Ради протягом найближчих днів.

Це буде вже четверте продовження за цей рік. Останній раз дію воєнного стану було продовжено на 90 діб, до 23 серпня. Очікується, що на цей раз строк продовження буде тривалішим, ніж 90 днів.

Читайте також:  Україна відвоює захоплені Росією території, але є умова: прогноз екс-глави ЦРУ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.