facebook

Деякі школи в Україні не відкриються 1 вересня: де не розпочнеться навчання

В Україні з 1 вересня 2022 року запрацюють виключно ті школи, які відповідатимуть безпековим вимогам. Обов’язкова умова – готовність бомбосховищ.



Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Там розповіли, що у рамках проєкту “Безпечне освітнє середовище в умовах війни” до навчального року працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та Нацполіції здійснять перевірку освітніх закладів на предмет готовності бомбосховищ. Також спільно з освітянами будуть здійснені профілактичні заходи.

За результатами моніторингу, рішення щодо початку та форми навчання (дистанційне чи очне) ухвалюватимуть окремо у кожному регіоні та кожному освітньому закладі.

Також служби МВС відвідають усі навчальні заклади для навчання українських дітей. Учні мають опанувати базові вимоги безпеки життєдіяльності у воєнний час. У зв’язку з цим будуть внесені необхідні зміни у зміст навчальних програм для 6-11 класів. У предмет “Захист України” додадуть окремий блок щодо протимінної діяльності.

Планують розробити “Абетку з безпеки для школяра середньої школи” та відповідний мобільний застосунок, де діти зможуть знайти для себе відповіді на запитання, як поводитися у небезпечних ситуаціях.

Також мають намір розмістити у кожній школі інформаційні стенди, на яких у яскравій та доступній формі будуть викладені основні правила поведінки дітей в умовах воєнного стану, додали у МВС.

Читайте також:  “Батьки переживають”: Шмигаль розповів, як працюватимуть школи в умовах епідемії COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.