facebook

Медкомісія при мобілізації: які зараз вимоги до бійців різних родів військ

Через війну з Росією, в Україні оголошено загальну мобілізацію. Усі військовозобов’язані проходять військово-лікарську комісію, яка визначає придатність людини до служби.

У різних родах військ та підрозділах є свої умови щодо здоров’я бійців, пише “Українська правда. Життя”.

Як пояснив правовий аналітик благодійного фонду “Право на захист” Руслан Романов, висновки медкомісії можуть впливати вид служби мобілізованих.

“Наприклад, військовослужбовці морської піхоти, повітряно-десантних підрозділів повинні мати зріст не менше 170 сантиметрів і вагу не більше 90 кг і не менше 57 кг”, – зазначив він.

Рішення про те, у яких родах військ, частинах, підрозділах може служити людина, комісія приймає на підставі Додатка 3 до Положення №402.

Окремих вимог до військових на час воєнного стану немає, вони такі самі, як і до строковиків. Вид служби, який виконує військовослужбовець, залежить від індивідуальних особливостей.

Додаток 3 визначає перелік хвороб та статті Розкладу хвороб, за якими людина може бути непридатною до служби в тих чи інших військах.

Позначка НП у таблицях навпроти певної статті означає, що людина непридатна до служби у певних підрозділах чи видах військ. Позначка СС-НП означає, що людина непридатна до служби у спеціальних спорудах.



Підтвердження, що людина взагалі непридатна для військової служби під час мобілізації, дається на підставі медичного обстеження. Після висновку про непридатність до служби людину можуть виключити з військового обліку.

Читайте також:  Арестович передбачив "фатальні" втрати для контрнаступу ЗСУ (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.