facebook

В Івано-Франківську психологи надаватимуть допомогу постраждалим від війни

БО “Україна-мій дім. Фонд України” запускає проект підтримки українців.

Щоб допомогти українцям пережити страшні дні війни та справитися з емоціями, психологи та психотерапевти надаватимуть безкоштовну консультаційну допомогу, повідомляє Правда.іф.


Команда кваліфікованих психологів і психотерапевтів надаватимуть групові та індивідуальні консультації для українців щоб допомогти їм звести до мінімуму наслідки стресу, отриманого в умовах війни.

Психолог Олена Мандюк зазначає, що групова терапія це унікальний спосіб, який може охопити роботу з більшою кількістю учасників. Під час групової психотерапії на людину впливає його особиста робота з психологом і життєвий досвід інших учасників. Таким чином людина відчуває приналежність до схожої ситуації, яке викликає почуття групової підтримки та розуміння, що вона не одна.

Центр психологічної підтримки та реабілітації матиме три групи.

Перша група для людей, які були в умовах війни, пережили втрату рідних чи близьких. Друга група для волонтерів, які перебувають на стадії вигорання. Третя онлайн-група для людей, які перебувають за кордоном чи в укритті. Такі ж групи будуть і для дітей, їх поділять за віковою категорією.

Організатори наголошують, що приходити на зустріч з психологами можуть не лише переселенці, а й жителі Івано-Франківська. Такі центри планують відкрити і в інших містах, таких як Львів, Хмельницький, Рівне, Тернопіль тощо.

Читайте також:  «Два вагони, а квитків продано, як на шість. Люди навіть не мають, за що триматись»

Шукайте деталі в групі Facebook