facebook

“Це божевілля”: Німеччина на 60% збільшила імпорт із Росії

Німеччина, незважаючи на санкції, із січня до квітня на 60% збільшила імпорт із Росії. В абсолютних цифрах сума, яку німці відправили до РФ, збільшилася на 6 млрд євро.



Про це посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив у своєму мікроблозі у Twitter. “Це божевілля. Незважаючи на агресивну війну Росії, Німеччина збільшила імпорт із Росії на 60% (!) у січні-квітні 2022 року і переказала Москві ще майже 6 млрд євро”, – написав Мельник.

Варто зазначити, що протягом багатьох років у структурі імпорту з Росії до Німеччини перше місце з великим відривом посідав продаж енергоресурсів (газу та нафти). Німці поступово намагаються скоротити свою залежність від російських ресурсів, проте внаслідок подорожчання газу та нафти різко злетіла і кількість грошей, які Німеччина продовжує платити РФ.

При цьому варто зважати на те, що Німеччина планує до кінця року повністю відмовитися від сирої нафти з Росії. Також обговорюється і можливість запровадження газового ембарго (наразі ця ідея не знайшла достатньої кількості прихильників у ЄС).

Ймовірно, Росія довго готувалася до повномасштабної війни проти України. І почалася ця війна з енергетичної кризи, яку РФ влаштувала в Європі, відмовившись продавати блакитне паливо на “вільному” спотовому ринку. Як наслідок, ціни на блакитне паливо злетіли.

Читайте також:  У Німеччині на фестивалі росіянка побила українку, бо "гинуть окупанти": організатори цинічно відреагували

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.