Вартість весняних продуктів зросте на 20 %: експерти назвали причину
Через холодну весну в Україні різко зростуть ціни на базові весняні продукти.
Відповідний прогноз озвучили експерти. Відомо, що вартість можуть підняти орієнтовно на 20 % (у порівнянні з цінами навесні 2020 року).
Зросте ціна на капусту, зелень, молоду цибулю, редис, огірки та інші ранні овочі. На формування вартості вплине цьогорічна холодна весна. Також поява ранніх овочів збігається з травневими святами та Великоднем.
Фермери зберуть у травні менше врожаю, адже через несприятливу погоду овочі стає набагато важче вирощувати, з’являється більше енергетичних витрат.
Згідно з даними Державної служби статистики, з продуктів у березні найбільше зросли ціни на соняшникову олію – майже на 10 %. Цукор додав у вартості 4,8 %, а фрукти здорожчали на 3,5 %.
Шукайте деталі в групі Facebook