facebook

Зі шкільної програми приберуть “Війну і мир” та вчитимуть дітей, як вберегтися від мін

З першого вересня освітній процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн.



З нового навчального року в українських школах зміниться програма викладання низки предметів, зокрема історії України та всесвітньої історії, світової літератури та захисту України. Про це повідомив заступник міністра освіти Андрій Вітренко в етері телемарафону. Він зазначив, що до 15 червня робочі групи мають створити та передати до Міносвіти зміни до навчальних програм. Після цього відомство запровадить нововведення. Зокрема, зміни стосуватимуться “Захисту України”, а саме: практичної спрямованості цього предмету.

Як сказав Вітренко: “Буде посилено національно-патріотичне виховання і буде окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності. Щоб діти були свідомі того, що не можна чіпати, що має для них небезпеку”.

З програми світової літератури виключать “Війну та мир” Льва Толстого. Зараз тривають дискусії щодо того, чи залишати якихось російських письменників для вивчення.

Ще мають внести зміни до програми “Історії України” та “Всесвітньої освіти”. Міністерство має надати методику вивчення “взаємовідносин між українською нацією та “руським міром” на основі історичної правди”. Зараз вирішується питання щодо нових підручників. Невідомо, чи вдасться надрукувати нові книжки до 1 вересня.

Читайте також:  Спроба повернути команду Табачника в Міносвіти, – нардепка про дії Шкарлета

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.