facebook

Українцям частково скасують плату за комуналку: хто, коли і за що може не розраховуватись

Українцям, які тривалий час не користуються комунальним послугами, можна за них не платити. Плата за комуналку буде скасована в тому випадку, якщо людина підтвердить документально, що наразі вона не проживає за адресою, на яку нараховують комунальні платежі. Але все-таки частини комуналки позбутися не вдасться.



Про те, хто і за що може не платити, розповіла заступниця міністра громад і територій Наталія Хоцянівська.

Отже, якщо людина не проживає у квартирі понад 30 днів, то вона має право подати заяву надавачеві комунальних послуг щодо припинення нарахування плати за комуналку. При цьому треба підтвердити, що наразі ви не проживаєте за вказаною адресою.

Тобто, треба надати котрусь із таких довідок:

довідку про лікування в іншому місті;
довідку, що ви є переселенцем (ВПО);
довідку про службу в ЗСУ.
У цих трьох випадках комунальники мають взяти вашу заяву до уваги та скасувати вам плату за комуналку за той період, поки вас не буде вдома.

“Це не стосується помешкань, які обладнані лічильниками, треба ці показники подавати, а саме – повторювати ті, які були раніше. Це не буде розповсюджуватися на послугу управління багатоквартирним будинком та не стосуватиметься послуги постачання тепла”, – розтлумачила чиновниця.

Тобто, за послуги компанії, що обслуговує будинок, і за теплопостачання все одно доведеться платити. Так само доведеться щомісяця передавати показники лічильника, навіть якщо вони не змінюються. Тоді просто не будуть нараховувати плату за ресурс, яким ви не користувались. Плату скасують лише за те, що у вас не обліковується лічильником. Наприклад, у когось в квартирі досі немає газового лічильника. А в когось може не бути лічильника води.

Читайте також:  Рада скасувала виплати молодим вчителям

Таким чином, найбільший комунальний платіж, а саме плата за тепло, все одно нікуди не подінеться. Щоправда, в неопалювальний сезон цього платежу взагалі не буде.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.