facebook

Землю накрила магнітна буря, можливе погіршення самопочуття: скільки триватиме

Магнітна буря накрила Землю 8 січня і триває 9 січня. Вона має К-індекс 4 та класифікується як середня – такий рівень геомагнітної активності здатен негативно вплинути на самопочуття.



Наступні коливання магнітосфери очікуються 28-30 січня. Як покращити стан здоров’я під час магнітної бурі, читайте в матеріалі OBOZ.UA.

Магнітна буря 8-9 січня

За даними порталу Meteoagent, сила магнітної бурі 8-9 січня оцінюється на рівні К-індексу 4 (середній). Уже в середу, 10 січня, геомагнітній фон прийде в норму.

Наступні незначні коливання магнітного поля можливі у дні 29, 29 і 30 січня. Ця буря, за даними фахівців, буде слабкою з К-індексом 3.

Магнітні бурі класифікуються за силою: від К-індексу 2 до 9. Чим вищий бал, тим сильніший вплив на людей і техніку.

Як зменшити вплив магнітної бурі

Як відомо, навіть слабка активність магнітосфери здатна стати причиною погіршення самопочуття, зокрема в метеочутливих людей, вагітних жінок, людей з хронічними захворюваннями.

Під час магнітних бур особливо важливо дотримуватися основних принципів здорового способу життя. Зокрема, необхідно вчасно лягати спати, а також подбати про якість харчування.

У раціоні бажано зменшити кількість жирної, гострої, солоної їжі, а також солодощів, кави та алкоголю. Також краще відмовитись від паління та уникати надмірних фізичних навантажень. Натомість корисними будуть прогулянки на свіжому повітрі.

Також важливо пити достатньо води та мати під рукою необхідні ліки.

Читайте також:  Війна в Україні може тривати місяцями або навіть роками - генсек НАТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.