facebook

Українських біженців у Польщі масово позбавляють соціальних виплат: у чому причина

Українські біженці, які зараз перебувають у Польщі, поступово починають повертатися додому. Потрібно знати, що якщо протягом 30 днів вони не повернуться назад до Польші, то втратять статус біженця та право на соціальні виплати, передбачені державною програмою “500+”.



Саме по цій причині вже 700 українців, що виїхали з Польщі та не повернулися, втратили право на виплати. Після отримання даних про перетин українцясм кордону, польське управління соцстрахування зіставляє дані зі списками громадян, які отримують виплати. Переїзджаючи в іншу країну Європи, або повертаючись додому до України, громадянин втрачає біженство у Польші.

Виплата соціальної допомоги не припиняється автоматично після перетину українцями кордону. Має пройти 30 днів, і якщо громадянин України не повернеться до Польщі, він втрачає статус біженця та право на соціальну допомогу.

На сьогоднішній день фінансову допомогу у рамках програми “Сім’я 500+” можуть отримати ті українці, хто прибув до Польщі після 24 лютого. Виплати становлять по 3400 гривень за кожну дитину.

Якщо дитина народжується у Польші, то тоді можна отримати одноразову у розмірі 1000 злотих. Щоб отримати гроші, потрібно подати заяву протягом 12 місяців від дня народження дитини.

Читайте також:  Польща дозволила занижувати зарплати сезонним робітникам: стало відомо, що чекає українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.