facebook

Шмигаль розповів про три етапи відновлення України та джерела його фінансування

Післявоєнне відновлення України відбуватиметься у три етапи. Кошти будуть залучатися як з держбюджету України, так і від західних партнерів, гуманітарних та благодійних організацій.



 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, оцінку від збитків росіян Україна встановлює разом з міжнародними організаціями та Світовим банком, який має досвід.

Про це повідомив очільник українського уряду у коментарі BBC News.

“Ми дуже чітко розуміємо, як відновлювати нашу державу. Наше розуміння збігається з підходами та рекомендаціями, які дають нам партнери”, – запевнили в уряді.

Зокрема, йдеться про такі три етапи відновлення:

Перший етап – відновлення інфраструктури, яка вціліла. Це ремонт дахів, приміщень, встановлення вікон. На цей етап з бюджету вже виділено 1,5 млрд гривень. Ця сума дозволяє зробити миттєве відновлення там, де це можливо.
Друга стадія – відновлення мереж водопостачання, водовідведення, газопосстачання, зведення понтонних міст, встановити тимчасові споруди, відремонтувати дороги. На цей етап кошти будуть виділятися з держбюджету України та залученість фінансів від міжнародних партнерів, гуманітарних та благодійних організацій.
Третя стадія — це велике відновлення країни за параметрами і стандартами ЄС. Він є найбільш затратним етапом.

Читайте також:  Порошенко: Україна взимку в день витрачала до $13 млн на Донбас

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.