facebook

У ТЦК озвучили призовникам нові вікові обмеження для мобілізації

В Україні хочуть знизити граничний призовний вік до 25 років для бійців Десантно-штурмових військ, морської піхоти та Сил спеціальних операцій. Відповідний законопроєкт чекає на схвалення від Президента України.



У ТЦК озвучили призовникам нові вікові обмеження для мобілізації – today.ua
Заступник керівника Житомирського ТЦК, начальник сектору мобілізаційної та оборонної роботи полковник Сергій Канюк прокоментував виданню “Апостроф” текст нового документа та його доцільність.

За словами Канюка, втілення цього законопроєкту залежить безпосередньо від схвалення його Президентом України, який за Конституцією є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Однак представник ТЦК підтверджує, що для захисту країни більша кількість молодих 25-27-річних призовників піде на користь. Молоді люди з гарною фізичною підготовкою потрібні ЗСУ.

Законопроектом, про який йдеться, передбачено внесення змін до статей 15, 18, 18-1, 37 ЗУ “Про військовий обов’язок та військову службу”, спрямованих на зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку. Ще в травні 2023 року документ був представлений на розгляд, і в листопаді він пройшов два читання та чекає на підписання Володимиром Зеленським.

Читайте також:  Зеленський: Європа повинна якнайшвидше відмовитися від російської нафти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.