facebook

Бабуся загинула, дитина і матір втратили ноги: потерпілі через обстріли Краматорська розповіли про трагедію

11-річний хлопчик з Донецької області фактично став опікуном для сестрички й матері.



Його рідних 8 квітня травмувало через ракету, яку випустили російські окупанти по людях у Краматорську. Тоді загинула бабуся хлопчика.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Дівчинка – залишилася без обох ніг, мама – втратила одну кінцівку, їхня бабуся – загинула. Ярослава вберегло те, що на момент обстрілу він пильнував речі в приміщенні вокзалу.

Тікаючи від обстрілів з рідного Новгородського на Донеччині Наталя з дітьми, одинадцятирічними близнюками опинилися на вокзалі Краматорська. Стояли в черзі по чай, коли з неба полетіли російські ракети.

“Звуки такі були ніби летить щось, а потім мені заклало ліве вухо і різко в очах потемніло, коли я відкрила очі у мене різко почали пекти ноги. Я хотіла встати спочатку і втекти кудись, знайти маму, брата, але я не могла встати, будо дуже боляче, коли я подивилася на ноги я розплакалася”, – згадує той трагічний день дівчинка.

Бабуся Таня загинула на місці. 11 річного Ярослава врятувало те, що на момент атаки він був в приміщенні вокзалу. Наталю з донькою сильно скалічило

“Хлопець, який підбіг я в нього попросила шнурок з капюшона, від дав, я Яні як не будь, скільки сил вистачило я їй затягнула”, – каже мати дітей.

Далі військові взяли Яну на руки і повезли до лікарні Дніпра. Наталю – у Павлоградську лікарню. Там жінці ампутували ліву ногу і витягли з живота осколок. Яні довелося ампутувати обидві ноги. Мама з донькою побачилися за дванадцять днів на вокзалі сідаючи в евакуаційний потяг до Львова. Вони вже кілька тижнів під опікою тутешніх лікарів.

Читайте також:  Чи росіяни зможуть повторити широкомасштабний наступ: у ГУР дали прогноз на лютий

“Коли вони до нас були госпіталізовані були септичні рани, оскільки це важкі травматичні ампутації були, кілька разів поводилося хірургічна обробка ран, на сьогодні рани вже є в стадії загоєння і подальшим етапом це буде протезування”, – каже завідувач хірургічного відділення лікарні святого Миколая Дмитро Грицак.

На реабілітацію і протезування родина поїде за кордон. Лікарі певні дівчинка зможе повернутися до звичного життя

“У неї збережені колінні суглоби. Тобто тут можна розраховувати на доволі функціональне протезування. І думаю, що навіть вона зможе танцювати”, – каже завідувач хірургічного відділення лікарні святого Миколая Дмитро Грицак.

Родина розуміє, що попереду у тих тривале лікування в Америці, але вони вірять в нашу перемогу і мають одну мрію на трьох, щоб закінчилась війна.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.